crta O podjetju crta Pogosta vprašanja crta Pošljite vprašanje crta Pošli ePošto
  Adut M-5 Začetna stran Garažna vrata Industrijska vrata Lestve    
  Adut M-5 Dvizna Stranska
  Dvižna vrata   Trak
  Začetna stran > Garažna vrata > Dvižna
 
AC
AC
AR
AR
BFA
BFA
Dvižna garažna vrata se odpirajo pod strop.

Tehnologi v tovarni GUTTOMAT so rešili problem vgradnje garažnih vrat v majhne standardne in nestandardne garaže. Tako je potreben minimalni prostor za vgradnjo pri pocinkani izvedbi: levo in desno 90 mm in za preklado 130 mm. Minimalni prostor za vgradnjo pri Al izvedbi vodil: levo in desno 100 mm in za preklado 150 mm. To je sedaj vsekakor rešitev za odprtine garaž starejših gradenj, kjer je bilo do sedaj nemogoče zadovoljiti minimalne zahteve za vgradnjo, ne da bi posegali v zmanjšanje odprtine.

Lamele:
Zunanja in notranja obloga je iz kakovostne pocinkane pločevine ali aluminija (odvisno od modela), obojestransko elektrostatično barvana; debelina lamele je 40 mm. Toplotna izolacija je iz trdo penjenega jedra PUR. Lamele so na pritrdilnih točkah ojačane. Standardna barva je bela po RAL 9016, razen pri modelih PSG-VP in PSG-MP je standardna barva Al siva po RAL lestvici 9006. Zunanja površina lamel je različno oblikovana – nudimo pester izbor. Notranja površina lamel je gladka, z vodoravnimi utori. Talna lamela ima vgrajeno profilno tesnilo iz APTK. Zgornja lamela pa APTK izravnalno tesnilo. Standardna izvedba je brez zunanje ključavnice.

Vodila:
Vsi modeli so možni v izvedbi z nastavljivimi aluminijastimi stranskimi in zgornjimi vodili ali pa z nastavljivimi vroče pocinkanimi vodili s pokončnimi tekalnimi tračnicami. Stranska vodila imajo tesnilo in varovalo proti drsenju. Za izravnavo teže skrbijo torzijske vzmeti na deljenih gredeh in stranski vrvni bobni. Vzmetna gred je vodena v ležajnih konzolah, ki so pritrjene nad podboj.

Okovje:
Stabilni šarnirji so iz NIRO materiala, držala koleščkov so iz trdega PVC materiala (razen pri modelu TAURUS – tu so šarnirji in držala kolesc iz jekla). Držalo kolesca je nastavljivo brez stopenj. Za standardno montažo pri Al izvedbi je potrebno levo in desno 100 mm naslona za vodilo in 220 mm za montažo vzmeti nad podbojem oz. 150 mm – v tem primeru so vzmeti montirane zadaj. Za standardno montažo pri pocinkani izvedbi pa je potrebno levo in desno 90 mm naslona za vodilo in 220 mm za montažo vzmeti nad podbojem oz. 130 mm – v tem primeru so vzmeti montirane zadaj.

 
Adut M-5 d.o.o., TPC Murgle, Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana - Kje smo
tel: +386 (0)1 281 11 50, (0)1 281 11 20, fax: +386 (0)1 281 11 22, e-pošta: info@adut-m-5.si
Copyright (C) 2005, Adut M-5 d.o.o. | produkcija: Zabec.net